Collega's over Parnassia Groep

Wat je doet, doet er toe

Plezier in je werk hebben is belangrijk. Onze collega’s vertellen wat hun werk zo boeiend maakt. Ze zijn allemaal verschillend, maar ze delen één passie; hun liefde voor het vak. Het werk vraagt soms veel van ze, maar geeft ook enorm veel voldoening. Wat zij doen, doet ertoe.

Marrije op bezoek bij...

Onze collega Marrije begon als klinisch casemanager en kreeg via de leerroute ‘Talent voor Zorg’ van de Parnassia Groep Academie de kans om haar vakkennis verder te verbreden. Tegenwoordig is zij lid van de Verpleegkundige Agogische Staf en gaat ze in haar vlogs op bezoek bij collega's door het hele land om mensen te inspireren om voor ons mooie vak en onze organisatie te kiezen.

Dit zeggen collega's over hun werk bij Parnassia Groep

Bij Parnassia Groep werken ongeveer 13.500 collega's. Lees waarom zij graag bij ons werken.

Werken bij Parnassia Groep betekent voor mij dat ik mijn eigen achtergrond kan inzetten om mensen te helpen. Dat vind ik heel erg belangrijk. Ook is er veel ruimte en vrijheid om eigen ideeën tot werkelijkheid te maken. Zo heb ik onlangs samen met mijn collega een groepsbehandeling ontwikkeld voor Arabisch sprekende vrouwen met een vluchtelingenachtergrond die bij ons op de wachtlijst staan. Resilience & Interconnection Therapy (RIT). Door deze vrouwen bij elkaar te brengen hebben wij in korte tijd de klachten kunnen verminderen én de wachttijd ingekort. Dubbele winst dus! Daar ben ik ontzettend trots op.
Fatma Geneidi
Psycholoog bij i-psy
Werken bij Parnassia Groep betekent voor mij dat ik me heb kunnen ontwikkelen tot de professional die ik nu ben. De hoeveelheid kennis en expertise die er binnen de organisatie zit, maakt dat ik nooit uitgeleerd ben. Van oorsprong ben ik onderwijzer. Vijf jaar heb ik voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Het overbrengen van informatie zit er daarom goed in. Verslavingsgedrag heeft mij altijd geïntrigeerd. Als medewerker bij de afdeling preventie van Brijder Jeugd geef ik voorlichting aan jongeren over de risico’s van alcohol, drugsgebruik, gokken en gamen en kom veel op scholen en bij mensen thuis. De stap naar Parnassia Groep twee jaar geleden, maakte het mogelijk om onderwijs en verslaving te combineren.
Sjoerd Wieten
Preventiedeskundige bij Brijder
Werken bij Parnassia Groep betekent voor mij dat je de kans krijgt om mee te werken aan innovatieve behandelmethoden waarbij ik mijn grenzen letterlijk en figuurlijk kan verleggen. Zo werk ik sinds januari 2019 bij PsyQ Online. Door de flexibiliteit van online behandelen kan ik mijn werk als psycholoog combineren met mijn andere grote passie: vliegen. Ik vlieg al sinds 2017 als stewardess de hele wereld over. Ik kan dit blijven doen zonder dat dit ten koste gaat van de tijd voor mijn cliënten. Zo sprak ik onlangs nog een cliënt vanuit mijn hotelkamer in Kuala Lumpur. Het online behandelen geeft mij de mogelijkheid er voor iemand te zijn op die momenten dat het er écht toe doet.
Anne-Marie van der Klugt
Psycholoog bij PsyQ
Werken bij Parnassia Groep betekent voor mij de mogelijkheid om wetenschappelijk onderzoek te doen in een werk- en leerklimaat waarin autonomie en teamspirit voorop staan. Hierdoor kunnen we de meest innovatieve behandelingen blijven bieden. Samen met mijn zeer kundige collega’s en een fantastisch team van professionals, blijven we zo in staat om complexe en vaak kwetsbare cliëntengroep zorg op maat te bieden. Momenteel onderzoeken we de voorspelbaarheid van cognitieve problemen na elektroconvulsietherapie (ECT). Daarnaast doen we stervensbegeleiding bij EPA-cliënten. Ons volgende doel is het TOPGGz-keurmerk binnenhalen.
Joris van der Vlugt
Psychiater bij Antes

Wat jij doet, doet er toe!

Wat maakt jouw werk de moeite waard? Dat vroegen we aan onze collega's Bapke, Werner en Robin. Bekijk hieronder hoe zij deze vragen beantwoorden:

Waar je het voor doet...

Kiezen voor werken in de ggz is kiezen voor mensen. Wij vroegen enkele cliënten om op papier te zetten wat onze behandelaren betekend hebben tijdens moeilijke momenten in hun leven.

Dé specialist in geestelijke gezondheid

Als specialist in de geestelijke gezondheidszorg, behandelt Parnassia Groep jaarlijks ruim 180.000 cliënten. Met wetenschappelijk onderzoek, continue professionele ontwikkeling via onze eigen Parnassia Groep Academie en de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden leveren we de beste zorg en verleggen we samen grenzen. Niels, Ellen, Samrad en Martie vertellen hoe zij dat doen en waarom zij dat doen.